[O1] Spojler, daszek na tylną klapę

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • moto-mario
    Drive
    • 2009
    • 60

Zamieszczone przez dontak
    Po wizycie u gazownika - diagnoza padł wtrysk nr 2 - i wymianie wtryskiwacza wszystko było ok przez parę dni. Wczoraj objawy powróciły i obawiam się że padł kolejny wtrysk.
    Witam
    coś mi nie pasuje tutaj, na 99% w instalacji LR nie ma możliwości wymiany pojedynczego wtryskiwacza, wymienia się całą listwę. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.
    Zatem albo nie masz całej instalacji od LR albo gazownik coś ściemnia.
  • oziemi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 399

Witam, będę montował daszek na tylnej klapie w combi i stąd prośba, jaki klej do szyby użyć i czy ewentualnie kiedyś będzie możliwość usunięcia takiego kleju z szyby bezinwazyjnie? Mam obawy, że pozostałości kleju będą nie do usunięcia :roll:
    Elegance
    ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
    -------------------------------------------

Komentarz

• Udesky
      RS
      • 2007
      • 1692
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Najlepiej zamontować na kleju do szyb. Jednak wątpię aby dało się to później usunąć.
      W Polsce nie ma kryzysu.
      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• oziemi
        Rider
        S_OCP Member
        • 2007
        • 399

Zamieszczone przez Udesky
        Jednak wątpię aby dało się to później usunąć.
        To mnie najbardziej martwi, ale mam nadzieje, że ewentualnie znajdzie się jakiś specyfik do usuwania pozostałości kleju z szyby :roll:
        Elegance
        ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
        -------------------------------------------

Komentarz

• kazik79
          Drive
          • 2011
          • 88

pamiętaj, aby nie używać klejów/silikonów o odczynie kwaśnym (śmierdzą octem) bo one reagują z lakierem
          musisz się liczyć z tym, że po paru latach lakier płowieje, więc to co będzie przykryte klejem będzie miało żywszą barwę, na lakierach metalizowanych przeważnie nie ma większego problemu bo pomaga lekka polerka, gorzej jak masz zwykły akrylowy lakier - czasem nawet polerka nie daje rady i trochę widać różnicę w odcieniach

Komentarz

Pracuję...